Hétfőn soha nem látott szintre gyengült a forint az euróval és a dollárral szemben, a keddi kereskedésben sem kapot erőre a magyar deviza. 

Az MTI nem sokkal reggel 6 óra után azt írta, hogy az eurót 370,43 forinton, a dollárt 329,70 forinton jegyezték, szemben a hétfpő esti 370,25, illetve 328,76 forinttal. Reggel 7 óra körül sem változott nagyságrendet a helyet: az euró árfolyama ekkor 370,30 forintnál, a dolláré 329,64 forintnál tartott. 

Szakértők szerint a forint továbbra is gyenge maradhat, úgy látják, nem elég szigorú az MNB, amikor kamatot emel, és az alacsony átoltottság, a magas halálozási számok ellenére el nem rendelt lezárás is fokozza a befektetők aggodalmát. 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!