Az euró jegyzése a péntek esti 358,02 forint után 357,68 forinton állt hétfő reggel fél nyolckor - derül ki az MTI devizapiaci körképéből.

A dollár és a svájci frank jegyzése emelkedett, a dolláré 292,57 forintról 293,61-re, a svájci franké 330,51 forintról 331,10-re ment fel.

A hónap eleje óta a forint erősödött, az euróval és a svájci frankkal szemben 0,9 százalékkal, a dollárral szemben pedig 2,8 százalékkal. Az év eleji árfolyamához képest a forint 8,1 százalékkal gyengült az euróval és 8,6 százalékkal a svájci frankkal szemben, 0,7 százalékkal erősödött viszont a dollárral szemben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!