Az eurót a csütörtök esti 378,44 forint után 378,68 forinton jegyzik péntek reggel. A dollár jegyzése 347,79 forintról 348,84 forintra ment fel, a svájci franké pedig 372,42 forintról ment fel 372,96 forintra.

Péntek reggeli árfolyamán a forint 3,1 százalékkal áll gyengébben a hétfői kezdésnél az euróval, 4,8 százalékkal a dollárral és 3,7 százalékkal a svájci frankkal szemben. Az év eleji kezdésnél a három devizával szemben gyengébben áll a forint, sorrendben 2,7, 7,6 és 4,9 százalékkal.

A forint mindhárom devizával szemben az idén március elején érte el történelmi árfolyammélypontját. Ehhez képest 5,3 százalékkal áll erősebben az euróval, 5,2 százalékkal erősebben a dollárral és 6,6 százalékkal erősebben a svájci frankkal szemben - írja az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!