Gyengült a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben csütörtök kora estére a reggeli szintekhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.

Az euró árfolyama a reggel hétkor jegyzett 381,7 forintról 386 forintra erősödött 18 órára,

  • napközben az euró 380,57 forint és 386,45 forint között mozgott;
  • a svájci frank jegyzése a reggeli 391,72 forintról 395,95 forintra nőtt;
  • dollár pedig 352,01 forintról 354,97 forintra drágult;
  • az euró jegyzése a reggeli 1,0845 dollárról 1,0875 dollárra emelkedett.

 

Egyértelműen egy negatív spirálba került a forint, ugyanis már a hét legelején is gyengélkedett, kedden is rosszul teljesített, ez a tendencia pedig folytatódott szerdán és csütörtökön.

Először június elején tapasztaltuk, hogy a forint gyengülés felé vette az irányt, akkor a hónap kezdetéhez képest 0,4 százalékot romlott a magyar fizetőeszköz értéke.

 

Bloomberg: költségvetési gondok és kamatcsökkentések sújtják a gyengélkedő forintot

A forint gyengélkedése felgyorsult az euróval szemben, amit aláástak a magyar államháztartás kilátásai, valamint az egynapos kamatláb közelmúltbeli csökkentése – jegyzi meg friss elemzésében a Bloomberg. Bővebben>>>

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!