Tovább gyengült a forint

Gyengült a forint a főbb devizákhoz képest a nemzetközi bankközi piacon péntek reggel - írja az MTI.
Szabó Dániel, 2019. augusztus 30. péntek, 07:31
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel - Illusztráció.

Az euró 331,43 forinton forgott reggel hét órakor, 12 fillérrel nőtt a közös európai fizetőeszköz árfolyama a csütörtök esti 331,31 forinthoz képest. Csütörtökön elérte a 331,5-ös szintet is a forint/euró kurzus, ami történelmi mélypontot jelent.

A dollár árfolyama 299,90 forintról 300,03 forintra, a svájci franké pedig 303,71 forintról 303,82 forintra erősödött.

A jent 2,8206 forinton jegyezték, szemben az előző esti 2,8138 forinttal.

Az euró 1,1046 dolláron forgott péntek reggel, 0,08 százalékkal gyengült az előző napi záráshoz képest.

A svájci frankhoz képest 0,02 százalékkal erősödött a közös európai fizetőeszköz, 1,0909 frankon jegyezték.

Egy dollárért 0,9875 frankot kértek, 0,10 százalékkal drágult a dollár. A jenhez képest azonban 0,12 százalékkal gyengült a dollár, péntek reggel 106,38 jent ért.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Remete53, 2019.09.03 21:22

@OV: Sok beszédnek ill. sok írásnak, sok az alja!
Amit előadtál, az nem más, mint a szocializmus gazdaságpolitikája.
De, ma már a kapitalizmusé érvényes!Ha, tetszik,ha nem a társadalom húzóerejének a középosztálynak kell lennie. Az, hogy te kimaradtál, az a te problémád és nem a rendszerré! Tegyél te is, hogy magas fizetés mellett 15% SZJA-t fizethess és költhess rogyásig 27%-os ÁFA mellett.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

znojmo, 2019.09.03 16:53

A forint most éppen erősödött, de alapjában véve tolvajok és rablók játékszere, azoké, aki vagyonukat valamilyen erősebb valutában tartják.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

krix7, 2019.09.03 16:11

@OV:
"mindenki annyit ér, amennyije van"

Pénz alapú megközelítésnél mindenképp igaz.
De én jobban szeretem a "mindenki annyit ér, amennyit letesz az asztalra" szlogent.
Ez lehet pénz is és más érték (pl. szeretet, odaadás is) és hidd el vannak teljesen értéktelen emberek.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

krix7, 2019.09.03 16:06

@OV:
"sose tagadtam, hogy a felső-középosztályban látom hazánk felemelkedésének kulcsát"

Mi ebben a baj?
Egy ország felemelkedése sosem a koldusoktól indul.

"a FELSŐ-KÖZÉPOSZTÁLY részére juttat forrásokat"
Ahonnan az lecsorog az alsóbb rétegekbe...mint a gazdag országokban...

Az alsó rétegeknek nyújtott plusz forrásokat úgy nevezik, hogy szocializmus...
(Akik ezzel oly mértékben elégedettek, hogy elfelejtenek dolgozni...)

Az "azt a lovat üsd, amelyik húz", a lovaskocsiban működik egy szabad országban nem...
Gondold meg mekkora lenne a kivándorlás a libsik által folyton emlegetett "kiművelt emberfők" között ha 15 helyett 32% szja lenne a bérükön...

Orbán engedi azokat, akik húznak és ha nekik jól megy előbb-utóbb az alattuk lévőknek is jól fog menni.
Az adóparadicsomok is ezen elv szerint működnek: engedik a nagy cégeket (alacsony adók) hadd húzzanak...
Gondolj bele mi lenne ha jól megadóztatnák őket!

Én egyébként értem, amit mondani akarsz de az csak Marx könyvében volt működőképes!
:D
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

OV, 2019.09.03 15:28

Kedves krix7!
Jómagam abban mindenképp egyetértek rigolyával, hogy a POLITIKUS (létéből levezetve) gerinctelen: legyen az Fideszes vagy MSZP-s :)))
Abban is egyetértek rigolyával, hogy Orbán egy úgynevezett kegyelt gazdasági konjunktúra időszakában kezdett el kormányozni, ennek tudható be a VALÓBAN dicséretes gazdasági növekedés, és GDP emelkedés.
De minden kutató, elemző megerősíti(lásd MTA Társadalomtudományi Intézete és Csepeli György társadalomszociológusunk is), hogy Orbán egyfajta, sajátságos, a Horthy-korszakra(mint történelmi párhuzamra) hajazó TÁRSADALOMFELFOGÁS mentén politizál, és e mentén szervezi a nagy elosztórendszerek struktúráját.
Orbán még egy 2011-es Kossuth rádióbeli interjújában szó szerint azt nyilatkozza:
"sose tagadtam, hogy a felső-középosztályban látom hazánk felemelkedésének kulcsát", majd ugyanő elveti a jóléti állam rendszerét(a munkaalapút tekinti ildomosnak-ami szociológiai értelemben megfoghatatlan- TUDOMÁNYOSAN csupán ennek politikai propaganda értelme van )
Mint TUDJA kedves krix7 a TÁRSADALOMSZOCIOLÓGIÁVAL és TÁRSADALOMPSZICHOLÓGIÁVAL foglalkozó kutatók, tanárok(=lásd e mentén tanítják az egyetemeken a társadalomtudományi kurzusokat) szerint eza politika TORZ ÚJRAELOSZTÁS: kvázi a megtermelt nemzetgazdasági javakat, torz módon, az önmagát jól menedzselő, jó érdek érvényesíteni tudó rétegeknek, szociológiai értelemen a FELSŐ-KÖZÉPOSZTÁLY részére juttat forrásokat, a szegény-leszakadó rétegek kárára.
Ez okozza a szociológiai értelemben a jövedelemollók hihetetlen mértékű szétnyílását(kutatások igazolják, hogy a Horthy-korszakban volt ARÁNYAIBAN(!) ilyen magas az egyes osztályok közötti szakadék.
Természetesen elfogadom azt, hogy ez a fajta TORZ látásmód valakinek "teszik"...lásd, a fogorvosok akciójánál láttam olyan hozzászólást,aki sokallta a fizetésüket(emlékszik, a pedagógusok sztrájkjánál is ugyan ez volt a helyzet: "nehogymá" pénzt kapjanak-kik ők, ők csak "kockásingesek", bezzeg a gázszerelő, ő árja gyerek, ő igazi turul gyerek: neki jár!! :))...ugye kedves krix7 sokan gondolják így a PÁRTBAN /ÁLLAMPÁRTBAN, :))
Érdekes KULTÚRA-ANTROPOLÓGIA ez: lásd mindenki annyit ér, amennyije van felfogásrendszer, és e mentén hazánkban a legnagyobb mértékű a TÁRSADALMI SZOLIDARITÁS hiánya, a kirekesztésre való hajlam.
Érdekes ez kedves krix7!
Egy gazdasági "sikertörténetet" lehet így is, és úgy is nézni! :)))
Nem véletlen, hogy Katona tézisdrámájában, a Bánk bánban kimondja:
"ESMÉRNI KELL AZ ÉLHETETLENEK SORSÁT, MIELŐTTE MEGTUDHASSUK SZÁNNI IS"
Milyen igaz emberi parabola felénk(=ennek igazsága: ha adakozni kell, mindig a kisember adakozik egy adott felhívásra, akár 500-1000,- Ft-ot, mert ő már megtapasztalta a nélkülözést, és elfogadóbb....a FELSŐ-középosztályba tartozó meg magasról és jó bőven tesz az alantabb társadalmi osztályokra. )
Így volt ez mindig kedves krix7 :)))
Tehát én csínján bánnék a Orbánt fényező dicshimnuszokkal....:))),...mert az ÁRNYALT és KRITIKUS gondolkodástól vagyunk emberek kedves krix7...ha nem így lenne csak Orbánt ajnározó állatok :))))....az meg van bőven a politikusok között, ugye kedves krix7 :)))
Szép napot!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html