A dollár erősödését tükröző árfolyamcsökkenés a térségbeli devizák többségét idei mélypontjára szorította le. A főbb devizák kosarával szemben kalkulált dollár-index három havi csúcsra emelkedett hétfőn 92,3 pont felett. Az euró három havi, a svájci frank pedig nyolc havi mélypontot ért el a dollárral szemben

Hétfőn a kora reggeli jegyzéshez képest este fél hétre az euróval szemben 0,22 százalékkal, a dollárral szemben 0,68 százalékkal, a svájci frankkal szemben pedig 0,31 százalékkal gyengült a forint.

Az eurót a kora reggeli 367,00 forint után este fél hétkor 367,79 forinton jegyezték. Nap közben a legmagasabb jegyzés 368,11 forint volt, ami a forint idei leggyengébb árfolyama is egyúttal az euróval szemben.

A forint mindenkori leggyengébb árfolyama az euróval szemben 370 forintos jegyzés közelében volt, amire két alkalommal is sor került tavaly, április elején és október végén. Hétfő délutáni jegyzésén a forint 0,45 százalékkal áll történelmi mélypontja felett. Este fél hétkor a dollárt 310,25 forinton jegyezték a kora reggeli 308,16 forint után.

A dollárral szemben is most hétfőn alakult ki a forint idei leggyengébb árfolyama 310,64 forinton. A forint árfolyammélypontja a dollárral szemben a tavaly április eleji 341,33 forintos jegyzés, amihez képest a hétfő délutáni szinten 9,11 százalékkal áll erősebben a forint. A svájci frank jegyzése a kora reggeli 330,73 forintról 331,74 forintra emelkedett.

A svájci frankkal szemben az év első hetében állt a forint a leggyengébben, azóta 1,47 százalékkal erősödött. Történelmi mélypontjánál pedig, ami tavaly április elején alakult ki 350,09 forintos jegyzésen, 5,24 százalékkal áll erősebben.

A hónap eleje óta a forint az euróval szemben 1,46 százalékkal gyengült, a dollárral szemben 3,36 százalékot veszített, a svájci frankkal szemben pedig 0,43 százalékkal áll gyengébben.

A január elsejei nyitóárfolyamhoz képest az euróval szemben 1,43 százalékkal gyengült a forint, a dollárral szemben 4,52 százalékkal áll gyengébben, a svájci frankkal szemben viszont 1,10 százalékkal erősödött.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!