A pénteki kereskedés lényegesen nyugodtabb volt az előző napokhoz képest. A forint inkább erősödött a főbb devizákkal szemben.

Az elmúlt napokban a figyelem középpontjában álló svájci frank a reggeli erősödés után egy rövid időre lejtőre került vélhetően a hétvége előtti pozíciózárások miatt - ekkor megközelítette a 247 forintos szintet. A svájci frank/forint egyébként napközben 247,20 és 257 forintos szintek között mozgott, ami mintegy 3,7 százalékos sávot jelent. Késő délután 249,23 forinton jegyezték az alpesi devizát.

Az, hogy az alpesi deviza árfolyama ezúttal nem szállt el, Karsai Péter, a Commerzbank treasury sales munkatársa szerint annak volt köszönhető, hogy a svájci jegybanktól több olyan nyilatkozat is elhangzott, ami a bavatkozás eshetőségét lebegteti - egyebek mellett az is, hogy a svájci frankot az euróhoz kötnék, legalábbis átmenetileg.

Az euró/forint árfolyama 272,68 és 274,69 között mozgott, késő délután 273,08 forinton járt a jegyzés. A dollár 191,73 forint volt 1,4244 dolláros euróárfolyam mellett. Az euró/svájci frank kurzusa napközben 0,7 százalékos sávot járt be, késő délután 1,0965 frankon jegyezték az európai közös devizát.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!