A londoni FTSE-100 index 0,91 százalékos, a frankfurti DAX30 index 0,76 százalékos, a párizsi CAC-40 index pedig 1,48 százalékos mínuszban fejezte be a kereskedést. Az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül az EuroStoxx50 1,51 százalékkal gyengült.

A csütörtöki tőzsdezáráskor az északi-tengeri Brent olajfajta ára hordónként 1,16 százalék emelkedéssel, 108,16 dolláron állt.

Az európai gázár, az irányadónak számító TTF holland gáztőzsdén a legközelebbi, júniusi határidőre csaknem 5 százalékkal esett, 90 euróra.

A negatív nyitást követően sem javult a hangulat a vezető nyugat-európai tőzsdéken; az indexek mínuszban zártak csütörtökön. Az euró árfolyama 384,54 forint volt este hat órakor - írja az MTI.

Az euró 1,059 dollárra gyengült a szerda esti 1,0488 dollárról. A forint kissé gyengült; egy euró 384,54 forint volt (tegnap este 383,27 forint volt, a svájci frankot 373,61 forinton, a dollárt 363,53 forinton jegyezték.

Tegnap Nagy Márton, gazdaságfejlesztési miniszterjelölt elmondta, hogy várhatóan rövidtávon nem vezetik be az eurót Magyarországon, ennek hatására az euró árfolyama is mozgásba lendült - közölte a Takarékbank. Az elmúlt napokban a 390 forintos szintekről tudott fordulni az euró-forint árfolyama, egészen 383 forintig jött vissza az árfolyam. A Magyar Nemzeti Bank azonban csütörtökön nem változtatott az egyhetes betéti kamat 6,45 százalékos kamatán, így ez nem támogatta tovább a forint erősödését.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!