Forint: 265 a középpontban

Nyugalmasan telt a forint napja, a délután folyamán minimálisan erősödött az euró kurzusa.
Csernátony Csaba, 2006. április 12. szerda, 15:25
Fotó:

Az ING Bank kereskedője, Kolba Miklós a NAPI Online-nak elmondta: az eurókurzus 264,60-265,80 forint közötti sávban mozgott, de a legtöbb időt 265 forint körül töltötte. Az erősebb eurószintet egy régiós gyengülés nyomán érte el a forint, ekkor a befektetők lenyomták a zloty-t, s emiatt a forint is veszített értékéből.

A dollár erősödött a nemzetközi piacokon az euróval szemben, miután a vártnál nagyobb mértékben csökkent az USA külkereskedelmi hiánya februárban. Emiatt a bankközi piacon 219,20/30 forintra emelkedett zöldhasú jegyzése, szemben a korábbi 218 körüli szinttel. Kolba egy másik nemzetközi fejleményre is felhívta a figyelmet, miszerint az utóbbi hetekben fokozatosan gyengülő izlandi korona kurzusa négyéves mélypontra süllyedt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK