Gyengült a forint a bankközi devizapiacon délelőtt, a kedden este 253 forinton álló euró jegyzése 253,80 forintról indult, és 255 fölé emelkedett. A gyengülést segítette a feltörekvő piacok hozamszintjének emelkedésére számító Alan Greenspan ex-Fed-elnök is, akinek nyilatkozata padlóra küldte a lengyel államkötvényeket, hozzájárulva ezzel a régiós valuták mélyrepüléséhez. Később fordult az irány, és a délutáni, vártnál jobb amerikai kiskeradat után 253,80 forinton jegyezték a közös európai devizát. Geszti Pál, az ING devizakereskedője elmondta, hogy most elsősorban az amerikai hosszú távú hozamok mozgása befolyásolja a feltörekvő piaci devizák árfolyamát. Ennek megfelelően a következő napokban-hetekben a szokásosnál is nagyobb figyelmet kapnak majd az amerikai makroadatok, most erre figyel a pénzügyi világ. A dollár ugyancsak erősödött mind az euróhoz, mind a forinthoz képest. Egy zöldhasúért délelőtt 192 forintot kellett adni, szemben a tegnap késő délutáni 190 forintos szinttel. Délután itt is fordulat következett, és a jegyzés 190,80 forintig süllyedt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!