A tegnapihoz képest kissé gyengébben nyitott a forint, jelen pillanatban 268,6 forint ér egy eurót, a zlotyit húzzák felfelé és ez viszi magával a forintot is - mondta a Napinak Ruzsonyi Ákos a Commerzbank devizatradere. Az 1,44-es dollár-euró árfolyam lényegében nem változott.

Érdekességként említette Ruzsonyi, hogy az amerikai és ázsiai piacok tegnapi esése ellenére Európában és Magyarországon is pluszban vannak az indexek - a részvénypiaci jó hangulat azonban kevésbé érződik a közép-kelet-európai devizák tekintetében, holott ezek legtöbbször párhuzamosan mozognak. Egy dollárért 186,5, egy svájci frankért pedig 175,75 forintot kérnek jelenleg a bankközin.

A mai előzetes, a vártnál szuficitesebb külkereskedelmi mérlegről szóló KSH-közlés jó hírt jelent a forintnak, viszont rosszabbat a GDP alakulásának - tette hozzá Ruzsonyi. Véleménye szerint a 270-280 közötti forint-euró sávban kellene mozogni a magyar pénznek, a tapasztalatok is azt mutatják, hogy napról napra gyengül az értéke e szint közelébe. A 265 alatti szint nem lenne egészséges a gazdaság szempontjából, és a tendenciák sem mutatnak ebbe az irányba - fejtette ki.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!