Forint: fokozódik a kockázatkerülés a devizapiacon

Kissé erősebb szinten mozog a forint az euróval szemben szerda délelőtt. A kedd késő délutáni 281 forintos szinthez képest most 281,30 forinton jegyzik az eurót.
Szabó Zsuzsanna, 2012. október 24. szerda, 10:30
Fotó: Napi.hu

A magyar deviza a kedd késő délutáni 216,80 körüli szinthez képest szintén kissé erősebb, a zöldhasúért 217,65 forintot kérnek a bankközi devizapiacon, míg egy svájci frank jelenleg 232,60 forintot ér.

Az októberi német IFO index a vártnál rosszabb lett, ugyanis az üzleti környezet alindexe a várt 101,4 helyett 100 lett, a jelenlegi értékelés alindexe a várt 110 helyett 107.3, míg a várakozások mutatója a várt 93,6 helyett 93,2 pontot mutatott. Az IFO kommentje szerint ezek az értékek azt mutatják, hogy a német gazdasági kilátások sötétednek, recesszióra ugyan a jelenlegi helyzet alapján nem számít, de a negyedik negyedévre stagnálást vár. Az Ifo ugyanakkor arra is figyelmeztetett, hogy az ECB nem segít megoldani az eurózónás válságot, csak időt nyer a döntéshozóknak.

A csalódást keltő adat fokozta a kockázatkerülő hangulatot és így a régiós devizák gyengülésnek indultak az euróval szemben. Ehhez képest azonban a forint viszonylag jól tartja magát - mondta a Napi Gazdaság Online-nak Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank devizapiaci üzletkötője.

Szerdán a forint árfolyamára hatással lehet a Nemzetgazdasági Minisztérium által közölt szeptemberi részletes államháztartási adatok, illetve este az amerikai Fed kamatdöntő ülése.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK