Forint: harmincfilléres reakció a Fitchre

A befektetők nem rohamozták meg forintvételekkel a piacot a Fitch döntése nyomán.
NAPI Online, 2007. november 5. hétfő, 14:19
Fotó:

Mindössze harmincfilléres süllyedéssel reagált az euró arra, hogy a leminősítést valószínűsítő negatívról stablira módosította Magyarország hitelbesorolásának kilátását a Fitch. Az euró jegyzése előbb 252,60 forintig süllyedt a bankközin, majd 252,80-ra korrigált - tájékoztatott az ING Bank üzletkötője, aki szerint elképzelhető, hogy rövidesen további néhány tíz fillérrel ereszkedik lejjebb az árfolyam. Kolba Miklós szerint visszafogott piaci reakció azzal magyarázható, hogy a befektetők és a Fitch meglátásai nem passzolnak a magyar költségvetés helyzetét illetően. Hozzátette: a londoni szereplők ennél jóval szerényebb súlyú hírekre máskor jóval hevesebben reagálnak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK