A pénzpiac forgalma alacsonyabb volt a szokásosnál; a befektetők a korbbiakhoz hasonlóan kevés figyelmet fordítottak a vártnál jobb GDP- és beruházási adatokra, amelyeket reggel közölt a KSH. A pozitív makroadatoknak így nem sikerült megfordítaniuk a forint esését, csak mérsékelték azt. A forinttal a nap folyamán szűk sávban 11,10-11,21 százalék közt kereskedtek. Az euró délután 245,20/30 forinton állt: ez 0,60 forinttal magasabb ár, mint a hétfő délutáni. Az USA látható elszigetelődése az iraki megoldást illetően világszerte a dollár gyengülését hozta magával. Budapesten a zöldhasú 224,40/60 forinton állt délután, ami 1,70 forinttal alacsonyabb árfolyam, mint a hétfő délutáni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!