Forint: kevesebb a kevésnél

A bankközi devizapiacon nem hogy kevesen lennének, szinte senki sincs, aki üzletet kötne.
NAPI Online, 2007. szeptember 27. csütörtök, 10:10

Az euró jegyzése 250,20 forintnál jár, szemben a tegnap délután feljegyzett 250,70 forintos szinttel. Az elmozdulás a nemzetközi piacokon végbement változásokkal magyarázható, a dollár ugyanis gyengült az euróval szemben, ez pedig a feltörekvő piaci devizaárfolyamára pozitívan hatott - mondta Kolba Milós, az ING devizakereskedője, hozzátéve: a bankközi piacról eltűntek a befektetők, ennek megfelelően a forgalom minimális. Úgy tűnik az euró árfolyama beragadt az igen szűk, 250,00-251,00 forintos sávba, s forgalom híján nem igazán tud kitörni. "Esetleg a magyar idő szerint kora délután megjelenő amerikai makroadatok hozhatnak némi élénkülést, ám túl nagy dolgokra nem kell számítani" - fogalmazott a szakember. A dollárt egyébként nem sokkal tíz óra után már 176 forint alatt jegyezték, ami több mint 50 fillérrel alacsonyabb szintet jelent a tegnap délután feljegyzetthez képest.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK