Délután e sáv északi szélénél járt a kurzus, egy friss profitkivét ugyanis néhány tíz fillérrel feljebb mozdította az árfolyamot. A dollár folytatta gyengülését, az eurókurzus 1,3600 felett is megfordult, így az amerikai fizetőeszköz 181 forint alá került, a svájci frank egységével pedig 149,30 forinton kereskedtek. A héten várhatóan továbbra is a régiós események, illetve az euró/jen kurzus, valamint a dollár jegyzésének alakulása mozgatja majd a forintot - véli az ING Bank tradere. Geszti Pál hozzátette: a forint - a zlotyhoz és főleg a szlovák koronához hasonlóan - továbbra is erős, a következő napokban 245,20-249,20 között alakulhat az euróárfolyam.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!