Az emelkedésnek azonban a 246,50-247 forintos szint gátat szabhat, bár a régió devizái közül a zloty is gyengült. A dollár piacán a tegnapi 183 forint alatti kurzus után jelenleg 183 és fél forinton adják-veszik a bankok az amerikai fizetőeszközt. A hétfői MNB-kamatdöntés, bár közeleg a karácsony, újabb lökést adhat a piacnak. Arra kicsi az esély, hogy a jegybank nem lép semmit a kedvező inflációs adat után - véli Kolba Miklós, az ING Bank üzletkötője. Valószínűbb az 50 bázispontos csökkenéssel előálló 9,5 százalékos új jegybanki alapkamat, bár ez is csupán az egy évvel ezelőtti, 300 bázispontos egyszeri emelés előtti szintet jelentené, ami még mindig magasnak számít az Európai Unión belül. Így a forint megint csak nem zuhanna, ráadásul a 250 forintos eurószint - ami azért még messzebb van - masszív ellenállási pontot jelent - véli a szakember.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!