A piac 262,80 forintos euróárfolyammal kezdett, ami gakorlatilag a tegnapi zárószintet jelenti, majd percek alatt 261,20 forintra ment fel a kurzus. Jelenleg 261,50 forinton kötnek üzleteket az euróra. A forint gyakorlatilag visszaerősödött a török líra gyengülése miatt kitört regionális pánik előtti szintre. A forint erősödése regionális folyamatokkal magyarázható, a lengyel zloty és a török líra is korrigál - mondta el Kolba, aki szerint a jelenleg zajló technikai folyamatot a 261 forintos szint talán megfoghatja. A dollárral valamivel 203 forint alatt kereskednek. Az üzletkötő kifejtette, hogy azon értesülések, miszerint Surányi György lehet a jegybank új elnöke, egyelőre nem hat a piacra. A Magyar Nemzeti Bankot (MNB) korábban már két alkalommal is vezető szakemberről a piacon azt tartják, hogy inkább az alacsony kamatokban és a gyengébb árfolyamban bízik, ami esetleges kinevezése esetén negatívan érintheti a devizapiacot.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!