Forint: nem volt áttörés

A reggeli kereskedésben az euró tesztelte a 270 forintot, de nem gyengült e szint alá, s délután sem volt áttörés.
NAPI Online, 2006. július 28. péntek, 15:13
Fotó:

A közös deviza jegyzése 270,15 forintig süllyedt, ott azonban gigantikus vételi érdeklődés mutatkozott, feltehetően opciós szint védelmében. A "péntekies", likviditáshiányos kereskedésben 271,20/30 forinton nyitott a kurzus, majd az említett erősödés - ahol stop-loss ügyletek is játszottak - után a hétvégi pozíciózárások 271,50-ig húzták fel az árfolyamot. A délután folyamán, elsősorban a gyenge amerikai GDP-adat miatt gyengülő dollárnak köszönhetően a feltörekvő piaci devizák, így a forint is erősödött, de az euró jegyzése még így sem került 270 forint alá. Délután 3 óra körül 270,90 forintnál járt az árfolyam, a zöldhasú kurzusa pedig 212,70 forint körül ingadozott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK