A forint árfolyamát a pénteken megjelenő inflációs jelentés rángathatja meg: amennyiben a várakozásoknál kedvezőbb adatot közöl a KSH, akkor a kamatcsökkentési várakozások fokozódásával a forint is gyengülhet. Az euró a dollárral szemben jelentősen erősödött, a spekulánsok ugyanis nekirohantak az 1,33 dolláros technikai határnak és sikeresen át is törték azt. Ennek köszönhetően a forinttal szemben is gyengült a zöldhasú: árfolyama 181,60/70 forint körül ingadozott. A svájci frank árfolyama 156 körül mozog, ez az árfolyam a svájci deviza euróval szembeni erősödése nyomán alakult ki.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!