Forint: szembe a trenddel

Hiába volt várható, hogy egy 50 bázispontos csökkentés után esetleg gyengül a forint, a hazai fizetőeszköz árfolyama ellentmondott minden jóslatnak.
Kummer Krisztián, 2004. december 20. hétfő, 17:49
Fotó:

Amennyiben a jegybank az államkötvény-piac által beárazott 100 bázisponttól elmaradó, 50 bázispontos enyhítést hajt végre, az átmenetileg gyengítheti a forint pozícióját - vélekedett az ING Bank üzletkötője, Kolba Miklós ma reggel. Ám hiába szólt a jóslat, miszerint ebben az esetben az euró akár 247 forintig is erősödhet, az európai deviza inkább enyhe gyengülésnek indult, s délután már csak 244,70/245,00 forintos szinteken forgott - mindezt érdemi forgalom nélkül. A dollár ezzel szemben komolyan lejtőre került, s a sötétedés beállta után már alig 182,70/183,00 forintos szinten mozgott, ami másfél forintos eést jelent a múlt hét végi szintekhez képest.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK