Forint: ugrás jöhet a kamatvágás után

A reggeli szinthez képest egy forinttal jött lejjebb az euró árfolyama a bankközin, s a mára várt kamatvágás után további süllyedés várható.
Ádám Viktor, 2004. november 22. hétfő, 09:55
Fotó:

Az euró árfolyama háromnegyed tíz tájban 246,70 forint körül állt a bankközi devizapiacon, egy forinttal lejjebb a reggeli szintnél - tájékoztatott az ING Bank üzletkötője. Bár a régió devizái erősödnek, Kolba Miklós szerint egyelőre nem ez, hanem az MNB mai, délután két órakor nyilvánosságra kerülő kamatdöntése előtti várakozások hajtják feljebb a forintot. A szakember 50 bázispontos vágást vár, s ha ez megtörténik, az euró 245 forintig, de akár e szint alá is süllyedhet. Az euró erősödött az amerikai fizetőeszközhöz képest, így a dollár is olcsóbb lett idehaza, egysége 189,30 forint körül áll.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK