A nyitáshoz képest kismértékben gyengült a forint a bankközi devizapiacon: az euró árfolyama 266,70-nél kezdte a napot, háromnegyed tíz tájban 267 forintnál járt, de korábban ennél valamivel magasabban is megfordult. Délelőtt a dollár egysége 185,70, a svájci franké 174,70 forintnál járt. Az euró a nap folyamán a 265-268 forintos sávban mozoghat - mondta Kolba Miklós, az ING Bank devizaüzletágának vezetője, aki eseménytelen kereskedésre számít. Hozzátette: a délután megjelenő államháztartási adatok talán kismértékben befolyásolhatják majd a forint pozícióját. Földi Balázs, a Commerzbank szakértője kedden úgy vélte, a forint a kockázatvállalási kedvvel együtt gyengülhet tovább szerdán, ám az euró vélhetően nem lépi át majd a 270-es szintet.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!