A CIG Pannónia igazgatósága első lépésként jóváhagyta a 750 forintos áron kibocsátandó B és C sorozatú részvényekhez készülő kibocsátási tájékoztatót, amely részletesen meghatározza a kamatozó részvények kamatozását, kibocsátásának feltételeit, jegyzésük módját és a majdani törzsrészvényekké alakításuk feltételeit.

Ezek a részvények a CIG legutóbb kibocsátott részvényeivel ellentétben nem nyilvánosan, hanem zárt körben lesznek kibocsátva, bár jegyzésükre jogosult az összes jelenlegi − pontosabban az augusztus 9-i − állapot szerinti tulajdonos. Itt csupán annyi korlátozás van, hogy azon tulajdonosok, akik 2010-ben, a legutóbbi kibocsátás előtt még több részvénnyel rendelkeztek, mint az idei tulajdonosi megfeleltetés alapján, ki vannak zárva a jegyzésből. Azaz a társaság tulajdonképpen "bünteti" azokat az alapító részvényeseket, akik az elmúlt időszak jelentős áresései során eladtak.

A minimálisan jegyezhető mennyiség 50 ezer eurónyi forint értékű csomag lesz, amelyet a két sorozat jegyzésénél külön-külön kell elérni. A két sorozat egyébként abban különbözik egymástól, hogy az egyik sorozat forintban 9 százalékkal kamatozik, a másik viszont euróban meghatározott és 7 százalékos kamatozású. Mindkét esetben a korábbi feltételek szerint alakul át törzsrészvényekké a papír. A jegyzők tehát mind jelentős áremelkedés, mind a jelenlegi alacsony ár megmaradása esetén jól járnának az egyszerű részvénytartáshoz képest, de egy szélsőségesen alacsony − 100 forint alatti − majdani átlagár esetén ez az előnyük elenyészik.


Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!