Az Egis konszolidált árbevétele a júniussal zárult negyedévben 29,3 milliárd forint, üzemi eredménye 4,24 milliárd forint lett, utóbbi öt százalékkal magasabb az elemzők várakozásánál. Az adózott nyereség 2,46 milliárd forint a várt 2,93 milliárd forinttal szemben, a különbség oka a várakozásoknál nagyobb átértékelési veszteség volt.
A pénzügyi veszteség a 300 millió és kétmilliárd közötti elemzői várakozásokkal szemben 1,68 milliárd forintot tett ki, miután a folyamatos forinterősödés hatására a devizás tételek átértékelésén mintegy 3 milliárdos mínusz keletkezett. Az Egis 465 milliónyi kamatot kapott és 450 milliót hoztak a devizafedezeti ügyletek is.

A gyógyszergyár belföldön öt százalékkal 7,58 milliárd forintra tudta növelni eladásait, az export dollárban számítva 7-7 százalékkal csökkent a két legfontosabb külpiacon, a FÁK-ban és Kelet-Európában. A nyugati gyógyszerexport dollárban számítva 63 százalékkal nőtt, a hatóanyagkivitel pedig 44 százalékkal csökkent. Az összes export 91,7 millió dollár, 8 százalékkal alacsonyabb az egy évvel korábbinál. A forintban kimutatott export ugyanakkor 22 százalékos növekedést jelez.



Az értékesítés fedezeti hányada a negyedév során 61,2 százalékot tett ki, ami 4,5 ponttal kedvezőbb a bázisnál. A jelentős javulást az exportnak a jövedelmezőbb relációkban való növekedése, valamint az árfolyamok elmúlt évi kedvező elmozdulása

eredményezte.


A társaság kedvezőnek ítéli meg működését az üzleti év eddigi szakaszában, ugyanakkor továbbra is nehéz külső működési feltételekre számít, mind a hazai piacon, mind az exportterületeken. Tevékenysége hosszútávú fejlesztésére az Egis folytatja a működés további korszerűsítésére, a költségeinek és erőforrás-igényének csökkentésére elindított programokat - áll a gyorsjelentésben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!