A feltörekvő piaci devizákat egyrészt a dollár euróhoz viszonyított erősödése gyengítette, de negatívan hatott a régióra a török líra politikai hátterű süllyedése is.

A dollár lírajegyzése azt követően emelkedett az 1,20-as szint közelébe, hogy Törökország konzultációra hazarendelte Washingtoni nagykövetét. A diplomáciai lépés előzménye, hogy az amerikai képviselőház külügyi bizottsága által szerdán elfogadott határozat népirtásnak ismeri el az oszmán birodalom végnapjaiban az örmények körében törökök által véghezvitt vérengzéseket.

Visszafogott érdeklődés mellett 250,30 forintig emelkedett napközben az euró jegyzése, ám délután fél öt tájban újra 249,90-nél járt a kurzus,  a dollárral pedig 176,50-nél folyt a kereskedés.

Az ING Bank üzletkötője arra számít, hogy a jövő héten 249-250,50 forint között alakulhat az euró árfolyama, de ha e sáv felső szélét áttöri a jegyzés, tovább gyengülhet a hazai fizetőeszköz.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!