Német és angol szereplők euróeladásai nyomán az uniós fizetőeszköz jegyzése a 253,00 forintos nyitószintről 252,50-ig süllyedt, fél tíz után ennél kicsivel feljebb, 252,60/80-on állt - tájékoztatott az ING Bank üzletkötője. Kolba Miklós arra számít, hogy a nap folyamán - befolyásoló makroadatok híján - 252-254 forint között ingadozhat a jegyzés. Irányt a régió devizái nem mutatnak, a zloty ugyanis kismértékben gyengült, a cseh korona nem mozdult, a szlovák fizetőeszköz pedig erősödött. A dollár egységét idehaza délelőtt 209,50/60 forinton jegyezték. Délután jelennek meg a friss amerikai makromutatók: az infláció és a fogyasztói bizalom alakulása legfeljebb áttételesen mozdít majd a forinton.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!