Egy euró a reggeli órákban 280,5 forintot ért, enyhén emelkedő tendenciát mutatott a deviza árfolyama, fél 10-re 281,5 forintig kúszott fel.

Csajbók Róbert szerint a heti csendes hangulat bizonytalanságot sugall és ez 280-285-ös sávban tartja a forintot.

Az elemző véleménye szerint a vezérfonal egyelőre hiányzik a piacról, ennek kialakulása napokat, akár heteket is igénybe vehet - addig nem érdemes nagyobb elmozdulásra számítani.

Az amerikai dollár is "vakációzik" nincsen komolyabb elmozdulás sem forint/dollár, sem pedig euró/dollár viszonylatban. A dollár felülírta korábbi magatartását és az impresszív erősödést stagnálásra, sőt helyenként gyengülésre cserélte.

Csajbók szerint a dollár a közeljövőben tartja 230 forintos szintjét és az euróval szemben akár gyengülhet is.

Ez a tendencia látszik kirajzolódni a reggeli órákban is, egy zöldhasú 229,8 forintot ért a devizapiacon, egy euró pedig 1,225 dollárért cserélt gazdát a délelőtt folyamán.

A svájci frank árfolyama 202,8 forint volt 10 óra előtt, ez az árfolyam azonban a Svácji Nemzeti Bank kamatdöntése függvényében módosulhat - elemzői várakozások szerint az SNB 0.25 százalékon tartja az irányadó kamatlábat.

Az ING elemzőjének véleménye szerint az EUR/CHF árfolyam továbbra is lefele mutató trendet követ, így a svájci frank továbbra is erősödésre számíthat.

Csökkenésre is számíthatunk rövid távon - a korrekció után azonban továbbra is a lefelé lesz a vezető irány euró/svájci frank viszonylatban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!