Kereskedői tájékoztatás szerint a forint erősödésében most a dollár euróval szembeni gyengülése játszott főszerepet. A délutáni gyenge amerikai makroadatok niylvánosságra kerülése után tovább gyengült a dollár, az euró árfolyama jelenleg 1,2790. Áprilisban a prognosztizált 200 ezerrel szemben 138 ezer új munkahely jött létre az Egyesült Államok nem mezőgazdasági szektoraiban - a márciusi adatot egyúttal 211 ezerről 200 ezerre korrigálták. A feldolgozóiparban a várt stagnálás helyett viszont 19 ezer új állást vett számba a statisztika. A munkanélküliségi ráta ezzel együtt nem változott, 4,7 százalékon maradt. A tegnapi, 260 forint alatti záróárfolyam után felfelé korrigált az euró jegyzése a bankközi devizapiacon. A Hamilton üzletkötője szerint a piac bízik a kormány deficitcsökkentési törekvéseiben (egyes pletykák szerint Surányi György lehet a pénzügyminiszter), a forintgyengülésre játszók stoploss ügyletei húzták 260 alá a kurzust. E szinten azonban erős euróvételi szándék mutatkozott a piacon, ezzel magyarázható a korrekció - tette hozzá az ING Bank tradere. Elmondta: a forinttal együtt gyengült a zloty is, ám csupán csekély mozgásról van szó. A Hamilton üzletkötője szerint semmi nem indokolja, hogy a következő hetekben újra 270-ig dráguljon az euró, sőt, akár az is bekövetkezhet, hogy egy hónapos időtávban lassan visszacsorog a jegyzés 255 forintig.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!