A bányaipari vállalatok részvényei iránti élénk érdeklődésnek köszönhetően csak hajszálnyi mínuszban zárt a londoni FTSE-100 azt követően, hogy nyilvánosságra jutott, a BHP Billiton 110 milliárd dollárért felvásárolná a Rio Tintót. A Rio részvényei mintegy 32 százalékot ugrottak mielőtt a cég vezetősége elutasította volna a szektortárs közeledését, majd 22 százalékos előnnyel zárták a napot. A keresetlen kérő közel 6 százalékot veszített. Az esetleges további felvásárlások reményében Európa szerte jelentős emelkedést regisztráltak a bányapapírok. Frankfurtban 0,3 százalékos előnnyel zárták a napot a vártnál kedvezőbb vállalati beszámolók következtében. Jelentős nyereséget könyvelt el a Siemens papírja azt követően, hogy a cég közölte, az egyszeri tételeket nem számítva az előrejelzéseket meghaladó profitra tett szert a negyedik pénzügyi negyedév során. A csütörtöki trenddel ellentétben a Postbank részvényei 14 százalékot emelkedtek a bejelentésre, hogy a másodpiaci válság során elszenvedett veszteségeit enyhítette a biztosítási részleg eladása.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!