Eszerint - hasonlóan az amerikai offerhez - ebben az esetben is mixtúráról lenne szó, azaz készpénzt és részvénycserét kombinálnának. A DB tegnap éjjel kiadott közleménye szerint egy az új cég egy papírjáért egy DB-részvényt, illetve 0,68 Euronext-papírt adnának. A készpénzes összetvő alapján egy Deutsche Börse-papírért 11,38 eurót, egy Euronext-részvényért pedig 7,72 eurót adnának. A New York Stock Exchange (NYSE) ajánlata szerint a nyugat-európai tőzsdeszövetség – amely a párizsi, amszterdami, brüsszeli és lisszaboni részvénytőzsdéket, valamint a londoni LIFFE származékos piacot üzemelteti – papírjaiért 0,98 NYSE Euronext papírt, illetve 21,32 eurót adnának, míg a NYSE jelenlegi részvényeit egy az egyben cserélnék be az új vállalat papírjaira. Megfigyelők szerint a NYSE európai térnyerése egyértelműen azzal járhat, hogy a szintén amerikai Nasdaq folytatja tulajdonszerzését Londonban, ahol most is 25,1 százalékos pakettel bír.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!