A frankfurti mutatót - az MLP pénzügyi szolgáltató, valamint a 4 százalékos profitnövekedésről beszámoló Adidas Salomon száguldásával ellentétben - elsősorban a TyssenKrupp, a Henkel, a Deutsche Post, a Bayer és az Allianz részvényei húzzák le, de esik a Deutsche Telekom is. Londonban - a Royal Bank of Scotland és a Standard Chartered pénzintézetek kedvező eredményei nyomán - a bankrészvények a nyerők, s drágulnak az olajpapírok is. A gyógyszeripar szereplői ugyanakkor a vesztes oldalra kerültek amiatt, hogy az aggodalmak szerint késhet az AstraZeneca koleszterinszint-csökkentő készítményének amerikai bevezetése. A párizsi börzén a Vivendi Universal a sztár, a befektetőket a Wall Street Jounal Europe cikke lelkesítette fel, amely szerint a francia csoport amerikai videojáték-szoftver cégének eladására készül, s az ügyletből akár kétmilliárd eurót is bezsebelhet. Szárnyalnak a Sanofi-Synthelabo részvényei is, miután az USA-ban bejegyezték vérrögképződés-gátló gyógyszerének új formuláját. A Peugeot árral szemben esik, ugyanis a UBS Warburg mellett a Lehman Brothers is leminősítette az autógyártó papírjait.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!