A Caterpillar az új gépek értékesítési volumenének felfutásának köszönhetően éves összevetésben 60 százalékos bővüléssel 1,5 milliárd dolláros negyedik negyedéves nyereségről számolt be.

A papíronkénti 2,32 dolláros profit, illetve az egy évvel korábbihoz képest negyedével 17,24 milliárdra ugró bevétel jócskán meghaladta az elemzői várakozásokat - írta az AP.

A világ legnagyobb földmunkagépet és bányászati eszközöket gyártó társasága idén beruházásait is erőteljesen növeli.

A menedzsment véleménye szerint ugyanis a globális recesszió esélye lényegesen csökkent az elmúlt negyedév során.

A gazdasági növekedést -főleg a fejlett gazdaságokban - azonban nagyban visszafoghatja, ha a kelleténél korábban kezdenek szigorításba a jegybankok.

A társaság idén 3,3 százalékos világgazdasági növekedést prognosztizál, míg saját pénzügyi teljesítményük terén 68-72 milliárdos árbevételen részvényenként 9,25 dolláros eredményt vár a menedzsment.

A terv a bevételek esetében 13-20 százalékos növekedést feltételez a 2011-es tényadatokhoz képest és meghaladja a Reuters által megkérdezett elemzők 9,06 dolláros várakozását.

A cég részvényei 4,2 százalékkal drágultak a gyorsjelentést követően.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!