Az olajtársaság tájékoztatása szerint a várhatóan 2010-ig befejeződő beruházások révén a gázolajtermelés éves szinten 1,3 millió tonnával nő, ez pedig lehetővé teszi az egyre növekvő piaci igények kielégítését. A program keretében egyebek mellett korszerűsítik a hazai kőolajat feldolgozó desztillációs egységet, létrehoznak egy új vákuum gázolaj (VGO) hidrokrakk üzemet, illetve bővítik a késleltetett kokszolót. A hozzávetőleg 420 millió dollár értékű fejlesztési program várhatóan 2010-ben zárul.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!