Gigafúzió a távközlési szektorban?

A lehetséges fúzióról tárgyal a francia Alcatel és az amerikai Lucent Technologies - adta hírül az MTI-Eco.
NAPI Online, 2006. március 24. péntek, 13:05
Fotó:

A tranzakcióra azért lenne szükség, mert bár a kereslet ugyan nő, de jelenleg már túlkínálat is érezhető a piacon: túl sok gyártó vadászik viszonylag kevesebb vevőre, miután a távközlési vállalatok körében már két éve óta zajlik a konszolidáció, főleg az Egyesült Államokban. Az egyenlő arányú, piaci árú részvénycserés egyesülésről folyó tárgyalások hírét mindkét cégnél megerősítették, de hozzátették, hogy még nem biztos a siker. Ha sikerrel zárulnak a fúziós tárgylaások, akkor egy 33 milliárd dollár piaci értékű cég jönne létre.

Elemzők felhívták a figyelmet arra, ha létrejön az egyeüslés, akkor nem biztos az "egyenlőség", mivel az Alcatel nagyobb, a piaci tőkeértéke közel kétszerese a Lucenténak, és biztatóbban is fejlődik, mint az amerikai versenytárs.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK