Globus-akvizíció a láthatáron

A Pinguin belga konzervipari társaság ma reggeli közleménye szerint megegyezett a magyar Globus Rt.-vel, hogy közösen hajtanak végre akvizíciókat Nyugat- és Kelet-Európában, valamint a termékértékesítés terén is együttműködnek - tudta meg a NAPI Online. A közös terjeszkedés finanszírozásához a Pinguin zártkörű alaptőke-emelést hajtott végre 1,5 millió euró értékben. Első lépcsőben a lengyel Elsner Polen tartósítóipari társaság 25,5 százalékát tervezi a Pinguin megvásárolni. A Globusnál egyelőre nem kívánták kommentálni az értesülést.
NAPI, 2002. június 12. szerda, 14:43

Az 1999-ben a brüsszeli tőzsdére bevezetett, s a belgiumi üzemek mellett franciaországi gyárakkal is rendelkező cég több mint két és fél éve nyitotta meg irodáját Pekingben, majd Szentpéterváron létesített képviseletet. Az 1965-ben alapított társaság elsősorban gyorsfagyasztott zöldségekkel foglalkozik. Az idei első negyedévben az egy évvel korábbinál majd háromszor nagyobb, 2,485 millió euró EBITDA-t mutatott fel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK