Globus-akvizíció a láthatáron (új)

A Pinguin belga hűtőipari társaság szándéknyilatkozatot írt alá a magyar Globus Rt.-vel, arról hogy közösen hajtanak végre akvizíciókat Nyugat- és Kelet-Európában, valamint a termékértékesítés terén is együttműködnek - tudta meg a NAPI Online. A közös terjeszkedés finanszírozásához a Pinguin zártkörű alaptőke-emelést hajtott végre 1,5 millió euró értékben. Első lépcsőben a lengyel Elsner Polen tartósítóipari társaság 25,5 százalékát tervezi a Pinguin megvásárolni. A Globus szűkszavú közleményében részben megerősítette az értesülést.
NAPI, 2002. június 12. szerda, 15:58

A magyar társaság közleménye úgy fogalmaz, hogy a szándéknyilatkozat kelet-európai, többek között lengyelországi hűtőipari akvizíció végrehajtásáról szól, fagyasztott zöldség és gymümölcs profilú cégeknél.
Az 1999-ben a brüsszeli tőzsdére bevezetett, s a belgiumi üzemek mellett franciaországi gyárakkal is rendelkező Pinguin több mint két és fél éve nyitotta meg irodáját Pekingben, majd Szentpéterváron létesített képviseletet. Az 1965-ben alapított társaság elsősorban gyorsfagyasztott zöldségekkel foglalkozik. Az idei első negyedévben az egy évvel korábbinál majd háromszor nagyobb, 2,485 millió euró EBITDA-t mutatott fel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK