A Globus Konzervipari Rt. előmegállapodást kötött egy konzervipari termékek értékesítésével és disztribúciójával foglalkozó osztrák cég tulajdonosaival a társaság tulajdonjogainak minimum 50 százalékos megvásárlására. A szóban forgó osztrák cég több mint 90 százalékban a magyar konzervipar által feldolgozott magyar mezőgazdasági termékeket forgalmaz Ausztriában, éves bevétele meghaladja a 6 millió eurót. A Globus Rt. emellett szerződésmódosítást írt alá a HAEF v. MAVA magyarországi alapkezelőjével, miszerint felek a put opció gyakorlásának kezdő időpontját egy évvel, 2006 júliusáig elhalasztják. A konzervipari cég megállapodott az Erste Bank Befektetési Rt.-vel befektetői road show-k szervezésére és lebonyolítására a tőzsdei cég közgyűlését követő időpontban. A rendezvényeket - tekintettel a hatékonysági szempontokra - ősszel szervezik és tartják meg.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!