A Goldman Sachs (GS) elemzői úgy vélik, a Federal Reserve második, 600 milliárd dolláros eszközvásárlási programja ismét az arany felé terelheti a befektetőket. A bank szakértői szerint a következő 12 hónap során élénkülhet a nemesfém iránti - az elmúlt hónapokban látványosan visszaeső - kereslet, s az arany unciánkénti jegyzése akár 1650 dollárra is emelkedhet az árutőzsdéken.

Az arany ára a Fed szerdai döntését követően 1330 dollárig zuhant vissza, pénteken azonban már 1395 dollár felett is járt az árfolyam (a csütörtöki áremelkedés mértéke egyedülálló volt az idén). A nemesfém az európai tőzsdei kereskedés végére az előző napi záróértékéhez képest 12,50 dollárral feljebb, unciánként 1396 dolláron forgott, ez pedig újabb nominális csúcsnak számít.

Az arany árfolyama az idén 27 százalékkal emelkedett, legutóbb október közepén 1383 dolláron állított fel rekordot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!