Gond nélkül átvitte a lécet az OTP

A nap legnagyobb kérdése az volt, sikerül-e 4400 felett zárnia a bankpapírnak, végül több mint 2,5 százalékos szárnyalással, magas forgalom mellett törte át az ellenállást a részvény. A BUX index is jól zárta a napot, csak a gyógyszergyártók maradtak le.
Beke Károly, 2013. január 16. szerda, 17:09
Fotó: Napi.hu

A szerdai kereskedést 19 187 ponton fejezte be a Budapesti Értéktőzsde irányadó indexe, ez 0,9 százalékkal volt magasabb a keddi záróértéknél. A forgalom kifejezetten magas volt, de ez csak annak volt köszönhető, hogy az OTP 15 milliárd forint értékben cserélt gazdát.

A vezető részvények közül egyértelműen a bankpapír volt a nap nyertese, a kereskedés végére kialakult 4544 forintos árfolyam 2,8 százalékkal volt magasabb a keddinél. Az OTP számára kimondottan fontos volt, hogy ma stabilan a 4400 forintos árfolyam felett tudjon maradni, ez végül magas forgalom mellett sikerült neki. A Mol közben minimális felkapaszkodás után 18 405 forintot ért, míg a Magyar Telekom 404 forintos jegyzése két forinttal volt magasabb a keddinél.

A kedvező hangulatban sem tudtak számottevően erősödni a gyógyszergyártók, a Richter 37 100 forinton stagnált, míg az Egis 18 120 forintos szintje 0,1 százalékos lecsorgásnak felelt meg.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK