Gond nélkül elvitték a spanyol papírokat

Spanyolország könnyedén értékesítette összesen 2,3 milliárd eurónyi, 3 és 6 hónapos lejáratú kincstárjegyét kedden. A rövidebb lejáratú adósságpapír hozama minimálisan emelkedett az előző kibocsátáshoz képest, a hosszabb lejáratúé viszont jelentősen csökkent, komoly túljegyzés mellett.
MTI-Eco, 2011. május 24. kedd, 14:36
Fotó:

A 3 hónapos lejáratú papírból 1,0 milliárd euróért dobott piacra a spanyol pénzügyminisztérium. Az átlaghozam 1,380 százalék lett. Ez valamivel meghaladta az április 26-án tartott aukción kialakult 1,371 százalékot. A 6 hónapos futamidejű kincstárjegyből 1,3 milliárd eurónyit adtak el. Az átlaghozam 1,867 százalékról 1,766 százalékra csökkent.

A három hónapos kincstárjegy esetében 6,6-szoros, a hat hónaposnál 5,5-szeres volt a túljegyzés. A pénzügyminisztérium 1,5-2,5 milliárd euró értékben tervezett kedden eladni kincstárjegyeket. Befektetői kereslet összesen 13,676 milliárd euróra rúgott.

Ez volt az első adósságpapír-kibocsátás azóta, hogy a kormányzó szocialisták súlyos vereséget szenvedtek a hétvégén tartott önkormányzati és regionális választásokon. Emiatt hétfőn felerősödött az a félelem, hogy a politikai instabilitás visszafogja a szükséges kiadáscsökkentések végrehajtásához szükséges erőfeszítéseket.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK