Gond nélkül megvették a magyar állampapírokat

A tervezettnél többet adott el a 12 hónapos kincstárjegyekből és az ötéves változó kamatozású kötvényekből az ÁKK a csütörtöki aukción.
portfolio.hu, 2015. augusztus 27. csütörtök, 12:13
Fotó: Napi.hu

Összesen a meghirdetett 31 milliárd forint helyett 39 milliárdnyi állampapír talált gazdára, ráadásul a kincstárjegyek esetében tovább csökkent a hozam - írja a Portfolio.hu.

Az előzetesen meghirdetett 25 milliárd forintnyi 12 hónapos diszkontkincstárjegyre 68 milliárd forint értékben nyújtottak be ajánlatot a befektetők, így az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) 30 milliárdra emelte az elfogadott mennyiséget. Az átlaghozam 0,72 százalék lett, ami 18 bázisponttal volt alacsonyabb a két héttel korábbinál és három bázisponttal elmaradt a szerdai másodpiaci adattól.

Az ötéves változó kamatozású kötvények esetében az adósságkezelő által meghirdetett 6 milliárdos mennyiségre 20,1 milliárd forint értékben adtak be ajánlatokat, így az ÁKK a maximális ráemeléssel élve 9 milliárd forintnyi kötvényt adott el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

K_Toth, 2015.08.27 14:59

@hunorti: 2015. augusztus 27., csütörtök 14:50

Senki nem állította, hogy ez nem jó.

Lehet örülni !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

hunorti, 2015.08.27 14:50

átlaghozam 0,72 százalék lett, ami 18 bázisponttal volt alacsonyabb a két héttel korábbinál és három bázisponttal elmaradt a szerdai másodpiaci adattól......mennyi volt az ufó-k alatt ???????...na ??? libsik ?????
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html