A Lehman Brothers Holding tegnapi bejelentését követően a Google részvényeinek árfolyama mindenkori rekordot döntött, átlépve a 600 dolláros - korábban áttörhetetlennek gondolt - felső küszöböt azt követően, hogy az árfolyam 2 százalékot emelkedett az amúgy lanyha kereskedési nap során. A legnagyobb internetes keresőt üzemeltető vállalat keddi bejelentése, miszerint a YouTube videóit - és a hozzájuk kapcsolt reklámokat - széles körben elérhetővé teszi, tovább lendített az árfolyamon, amely a New York-i tőzsde nyitását követő második órában már a 615 dolláros árfolyam felett cserélt gazdát. A Lehman Brothers szerint a Google akár már februárra piacra kerülő "egyszerű" és "alacsony árfekvésű" internet elérést is biztosító telefonja hasonló sikereket érhet el, mint az Apple által az idén piacra dobott iPhone. Az iPhone kevesebb mint 3 hónap alatt egy millió példányban került értékesítésre. Az Apple reményei szerint 2008-ban 10 millió telefont értékesítenek majd.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!