Szerda reggel is inkább negatív hírek hatottak a piacokon, elsősorban is a japán gazdaság vártnál szerényebb teljesítménye rontotta a vételi kedvet, de a Fitch lépése, amellyel öt görög bankot minősített le, szintén nem segítette az emelkedést. Ennek megfelelően a bank- és pénzügyi szektoron belül is jelentős mértékben veszítettek árfolyamukból a görög pénzintézetek. Az egyes papírok között kiemelendő az easyJet, amely masszívan esik arra a hírre, hogy a társaság jövőre megválik vezérigazgatójától, Andy Harrisontól. A Volkswagen jegyzése pedig a Suzukival kötött együttműködési és résztulajdon-vásárlási szerződés hírére emelkedik. Az indexek között a kereskedés első szakasza után a Footsie és a CAC 40 mutató 0,6, míg a DAX 0,8 százalékkal állt előző napi záróértéke alatt.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!