Görögország húzta le Európát

A múlt heti mészárszék után valamennyire magukhoz tértek az árupiaci termékek, ám a kedvező hangulatnak a vén kontinensen betett Görögország ismételt leminősítése.
NAPI, 2011. május 9. hétfő, 18:53
Fotó:

A Standard & Poor's lépése meglátszott mind az európai részvények, mind a közös deviza teljesítményén is. A vezető indexek közül az FTSE 100 0,6, a DAX 1,1, míg a CAC-40 1,3 százalékos eséssel végzett hétfőn. A legnagyobb esést a pénzügyi szektor szereplői könyvelhették el, a Commerzbank, a Societé Générale és a BNP Paribas egyaránt 2,5 százalék körüli mértékben kerültek lejjebb. A Munich Re jegyzését az első negyedéves természeti katasztrófák kárkifizetései miatt elszenvedett 947 milliós veszteség húzta le másfél százalékkal. Az ING árfolyama pedig azt követően zuhant a szektortársakhoz képest is tempósabban, 4,4 százalékkal, hogy a pénzintézet bejelentette, csak az állami mentőöv 2012 májusában esedékes visszafizetése után fizet újra osztalékot. Az HSBC viszont vártnál jobb gyorsjelentése következtében megúszta enyhébb, fél százalékos eséssel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK