A Dow Jones Euróstoxx 600-as mutató 1,6 százalékos mínuszban végzett, főként a bankpapírok leértékelődése miatt. A pénzügyi szektorban eladási hullámot indított a hír, miszerint a Moody's számos állami irányítás alatt lévő társaság hitelkötvényeinek besorolását rontotta a befektetésre javasolt kategória alá, sőt egyes állami cégek adósságát egyenesen bóvlinak minősítette. A kockázatvállalási kedvet csak tovább csökkentettem, hogy a Fitch negatívan felülbírálta a görög államadósság-állomány növekedése miatt az ország adósbesorolási kockázatát, s az S&P közölte, hasonló lépésre készül. A görög parkett irányadó mutató 6 százalékot zuhant zárásra. A dubaji bajokat csak fokozta, hogy az emírség kormány kijelentette: nem vállal garanciát azon cégek adósságára, amelyeknek hiteleit korábban sem szavatolta. A hír meredek lejtőre küldte a térségben jelentős kitettségekkel rendelkező Royal Bank of Scotland és a HSBC részvényeit. A tech-szektor veszteségeit mérsékelte, hogy a navigációs eszközöket gyártó TomTom részvényeit vételi ajánlattal vezette be a listájára a Morgan Stanley. A telekom-cégek papírjaitól azonban szabadultak a befektetők, miután a J.P. Morgan felülsúlyozottról egyenlő súlyozásúra változtatta a szektor megítélését.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!