Graphisoft Park: egymillió eurót meghaladó nyereség

A Graphisoft Park az év első kilenc hónapjában 3,936 millió euró (987 millió forint) bevételt ért el az ingatlangazdálkodásból, 42,7 százalékkal többet az egy évvel korábbinál, nettó nyeresége pedig 17,4 százalékkal 1,041 millió euróra (261 millió forint) nőtt - idézte az MTI a társaság a nemzetközi számviteli szabványok alapján készült konszolidált gyorsjelentésben kedden a BÉT honlapján.
NAPI Online, 2007. november 6. kedd, 09:14
Fotó:

A társaság bérleti díjakból származó bevétele a harmadik negyedévben emelkedett, a nyereséget tekintve viszont az előző negyedév alatt teljesített, alapvetően a megemelkedett értékcsökkenési leírás és kamatkiadás következtében - magyarázza a jelentés. A harmadik negyedévben a bevétel 1,404 millió eurót, a nyereség 328 ezer eurót tett ki.

Az év egészére a menedzsment előrejelzése szerint 5,5 millió euró körüli árbevétel, de a korábban jelzett 1,5 millió eurónál alacsonyabb, 1,3-1,4 millió euró körüli nettó nyereség várható.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK