Graphisoft: peren kívüli egyezség a CadLine-nal

Hosszú évek jogvitája zárult le, miután peren kívüli egyezség született a Graphisoft és a CadLine között.
NAPI Online, 2003. január 24. péntek, 12:09
Fotó:

A Graphisoft közleménye szerint a felek megállapodtak abban, hogy kölcsönösen semmifajta igényük nincsen a másik fél szoftvereinek szerzőségével, kifejlesztésével, forgalmazásával, terjesztésével kapcsolatban. A két cég egyezségükben kitért arra is, hogy a jövőben tartózkodnak a sajtóban, valamint vevőik és viszonteladóik felé minden olyan nyilatkozattételtől, amely a másik félre nézve hátrányos megállapításokat tartalmazna - fogalmaz a dokumentum.

Az évek óta húzódó pereskedésben a Graphisoft szerzői és szomszédos jogok megsértése, valamint tisztességtelen piaci magatartás okán kezdeményezett több százmillió forintos kártérítési pert a CadLine ellen, majd a beperelt cég ellenpert indított.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK