A pozitív start után süllyedésbe váltott a BUX, délre azonban túljutott a mélyponton, s 0,7 százalékra csökkentette veszteségét. A BÉT indexe délelőtt 14 195 pontig esett, délben 14 266 pont felett állt. A blue chipek közül csak a 0,5 százalékos erősödést felmutató Matáv próbálta emelkedésre ösztökélni a BUX-ot, a Richter ugyanis stagnált, a Mol 1,3, az OTP pedig 1,1 százalékkal esett. A tegnap délutánihoz képest kismértékben gyengült ugyan a forint a bankközin, de továbbra is erős a hazai fizetőeszköz. Péntek délelőtt valamivel 245 forint felett állt az euró a bankközi devizapiacon, valamivel feljebb, mint csütörtök délután. Enyhült a dollárra nehezedő nyomás, az euró 1,3280 alá került, így idehaza a zöldhasú egysége 184,50 forintra drágult. A tervek szerint egymillárd eurós ügylet keretében 24 utasszállító gépet ad el az Air China légitársaságnak az Airbus. A hírt Gerhard Schröder német kancellár ázsiai útja előtt jelentették be. A brit lastminute.com növekedett a leggyorsabban Európa, Közel-Kelet és Afrika technológiai vállalkozásai közül - derül ki a Deloitte "Technology Fast 500" felméréséből. Teljesen kiszállna a személyi számítógépek gyártásából az International Business Machines (IBM), a társaság PC-üzletágának egyik potenciális vevője a kínai Legend. Nem aggódik az olajárak ehéten bekövetkezett, hat dollárra, azaz 13 százalékra tehető csökkénese miatt Purnomo Yusgiantoro, az olajtermelő országok nagy részét tömörítő OPEC vezetője, indonéz olajminiszter. A szakértők további áresésre számítanak. A vasárnapi népszavazás akkor is érvényes, csak nem kötelező az Országgyűlésre nézve, ha a részvétel nem haladja meg a 25 százalékot - mondta Orbán Viktor, a Fidesz-MPSZ elnöke. A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa szerint az EMKTV Kft. által alkalmazott általános szerződési feltételek a programcsomagok változtatására vonatkozóan egyoldalú szerződésmódosítást tesznek lehetővé. A jogsértés miatt 5 millió forint bírságot szabtak ki.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!