A főbb mutatók közül a londoni Footsie 0,67 százalékos, a párizsi CAC-40 0,71 százalékos, míg a frankfurti DAX 0,76 százalékos többletet mutatott a nap végére. A londoni árutőzsdén az arany árfolyama közel 3 évtizede nem látott magasságokba, unciánként 798 dollár fölé emelkedett, 2,6 százalékkal feltornászva a bányaszektor részvényeit és, az olaj árában beállított újabb, 93 dollár feletti rekord pedig erőt adott az energiaszektornak: harmadik napja zöldben tartva az európai börzéket és további élénkítve a kereskedelmet. Jelentős emelkedést könyvelt el a Volkswagen azt követően, hogy a WirtschaftsWoche hasábjain megjelent hírek szerint a 31 százalékos részvénypakettel bíró és többségi tulajdonra törő Porsche az autógyártó feldarabolását fontolgatja. A VW részvényei 3,8 százalékot, míg a Porsche papírjai 1,5 százalékot emelkedtek a nap folyamán.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!